Domaine de la Grave tradition blanc
Domaine de la Grave, een pittoresk verblijf gebouwd op het einde van de 18de eeuw, is de bakermat van de familie Roche. Symbool van het domein is het torentje met daarin de bel, die werd aangebracht in 1876 door de toenmalige eigenaar priester Papeteau. Sindsdien is er een wijncultuur ontstaan die nu reeds 130 jaar z’n bestaan kent. Mede dankzij een groep van vlaamse investeerders heeft Domaine de la Grave geïnvesteerd in een uiterst moderne infrastructuur. Koppel dit aan de kennis en ervaring van de familie Roche en men kan besluiten dat Domaine de la Grave één van de beste wijnen in z’n appellatie geworden is.
Details:
Witgeel van kleur, helder met een mooie schittering in het glas. Typische sauvignon blanc, grassige tinten gecombineerd met een boeket van jong fruit en agrumes. Mooie droge wijn met in de mond een mooi evenwicht tussen z’n frisse zuren en z’n jeugdige fruitigheid. Een frisse, soepele wijn die kan fungeren als aperitief of als begeleider bij schaaldieren en een mooi stukje gegrilde vis .
Er vindt reeds een selectie van de druiven plaats op het veld. De druiven worden in hun geheel geperst en gekneusd voor een betere extractie van het sap. Daarna wordt de most gedurende 8 dagen op 10°C gehouden. De gisting vindt plaats op lage temperatuur ( 17°C ) om zo het accent te leggen op fruitigheid. Daarna lagering van de lies op inox gedurende 3 maanden.