Domaine de la Grave cuvée prestige rood
Details:
Cépages: merlot 100%
Ondergrond : klei – kalk – kiezel/grind (graves)
De wijnstokken zijn 15 à 40 jaar oud en zijn aangepland op zuiders gerichte hellingen.
Per ha zijn er 5 000 wijnstokken aangepland om zo voor een optimale rijping van de
druiven te zorgen. De wijnen komen tot stand volgens de methode ‘lutte raisonnée’,
wat wil zeggen dat men pas gaat ingrijpen (bijvoorbeeld via besproeiing) wanneer het
echt noodzakelijk is. Zo kan men jaar na jaar een natuurlijk en vooral eerlijk product
garanderen. 14 dagen voor de oogst worden ook de onderste bladeren van de
wijnstok verwijdered zodat de druif volledig blootgesteld wordt aan de zon, wat op
zijn beurt dan zorgt voor een goeie rijping van de druif.
Wijn afkomstig van onze beste cuves. Manuele oogst (met de hand). Men voert
verschillende remontages (overhevelen) uit om zo een maximale kleurextractie te
krijgen. Maceratie (weken van de druiven) van 5 weken met constante controle van
de temperatuur (30° C tijdens de gisting). Gelagerd gedurende 12 maanden op
nieuwe eiken vaten.